TRÅDNING

är en urgammal behandling från det forna Persien. Trådning är en enkel och effektiv metod för att ta bort generande hårväxt på hela kroppen, men används oftast på ansiktet hos både kvinnor och män.

  • Till skillnad från rakning, noppning och vaxning som kan skada små kärl ger trådning ett jämnare resultat.I och med att håret dras från roten blir resultatet mer varaktigt än rakning och efterlämnar en mjuk och len yta.
  • Trådning passar alla, även de med väldigt känslig hy. En viss rodnad kan uppkomma efter behandlingen i och med att den sätter igång blodcirkulationen och syresätter huden vilket det leder till en friskare hy.
  •  Trådning avlägsnar hela hårstrået från roten utan att skada roten. Regelbunden trådning leder till att håret växer långsammare.

Lite mer om trådning:

Utöver borttagning av hår och fjun på ansiktet stimuleras även blodcirkulationen med trådning och fungerar även som en mindre föryngrande och peelande behandling.

Själva behandlingen är enkel och utförs med en tunn, tvinnad bomullstråd. Däremot kräver själva utförandet mycket erfarenhet och god teknik.

För att uppnå bästa resultat så använder man en ren, tunn, tvinnad bomullstråd. Håret rycks ut från roten när den tvinnade delen dras ihop och detta fortsätter man med tills man har uppnått ett önskat resultat.

Vissa upplever behandlingen rogivande och behaglig, andra känner ett visst obehag, men den svaga smärtan går snabbt över i och med att hudens anpassningsmekanism sätts igång.

Trådning är en skonsam behandling jämfört med vaxning eller noppning, men precis som alla andra behandlingar finns det en risk för en kortvarig irritation i hårsäcken. Då kan man applicera lugnande Aloe vera salva på det behandlade området.