IPL Pigmentförändringar

Du kan Innan man går igenom någon av de behandlingar som nämns nedan, ska klienten själv i första hand rådgöra med sin husläkare ifall man är lämplig för behandlingen eller om det är en hudörändring(cellförändring) som kräver medicinering hos sjukvården.

Pigmentfäckar - Födelsemärke - Sebhorroisk keratos
Pigmentfläckar, Födelsemärke och Sebhorroisk keratos som förekommer på händer, armar, ansikte eller en annan kroppsdel kräver normalt en enda behandling för att nå optimalt resultat. En skorpa bildas ca 2-3 dagar efter behandlingen och faller normalt efter ca 2 veckor. Färgen brukar i de flesta fall jämna ut sig med runtliggande hud efter ca 2-6 månader. Märke efter behandlingen i vissa fall kan återstå. Det finns inga garantier på resultat.ändra denna exempeltext.

IPL Acne

Hur uppstår acne?

Alla människor har små, små hårsäckar över hela huden (utom på handflatorna och fotsulorna). Varje hårstrå på kroppen sitter i en hårsäck, och bredvid hårsäcken finns talgkörtlar. Hårsäcken och talgkörteln har en gemensam utförsgång, och det är i den som acne bildas.

Eftersom du har störst talgkörtlar och störst talgkörtelproduktion i ansiktet, på bröstkorgen och på ryggen, är de ställen där acnen främst uppstår. Den vanligaste orsaken till ungdomsacne är att i puberteten förändras hormonbalansen i kroppen och könshormonerna ökar bildningen av sebum (som är hudens eget smörjmedel). Då producerar talgkörteln för mycket av ett protein som heter keratin, vilket gör att poren (utförsgången) täpps till och en pormask bildas. Men det är inte slut där. I talgkörteln finns bakterier som börjar bryta ner fettet till fettsyror. Men syrorna är starka och irriterande och kroppen försvarar sig med en inflammation, och vips; acne uppstår.

Ett ljus-prisma förs över behandlingsområdet. Ljuset träffar en organisk blandning såkallad porphyrins som framkallas av propionibacterium. Detta resulterar att Singlet Syre ( Singlet Oxygen) produceras och eliminerar bakterien som orsakar inflamation, därmed minskar akne uppkomst. Några behandlingar krävs för optimal resultat. Behandlingar görs med ca. en veckas intervall. Det krävs ca. 8 behandlingar. Det finns inga garantier på behandlingen angående resultat.   

IPL

Ytliga blodkärl/Haemangiom/Blodkärlsmisbildningar

Innan man går igenom någon av de behandlingar som nämns nedan, ska klienten själv i första hand rådgöra med sin läkare ifall att man är lämplig för en sådan behandling eller inte.
Ytliga blodkärl - Haemangiom (blodkärlsmissbildningar)

Ytliga blodkärl eller annan blodkärlsmissbildningar i ansiktet, ben eller en annan kroppsdel tas normalt bort med en enda behandling. Små punkt liknande skorpor bildas ca 2-3 dagar efter behandlingen och faller normalt efter ca 3-6 veckor. Färgen brukar i de flesta fall jämna ut sig med runtliggande hud efter ca 1 år. Märke efter behandlingen kan återstå. Det finns inga garantier på behandlingen angående resultat.